Saoedische vrouw sleept eigen vader voor rechter wegens afwijzen huwelijkskandidaten

buitenland
2
10 dec '19
De 37-jarige vrouw heeft moeten aanzien hoe haar vader een totaal van 11 huwelijksaanzoeken heeft afgewezen.

De Saoedische vrouw stelt haar vader verantwoordelijk voor haar celibataire bestaan en benadrukt dat de kansen op een eigen gezin op haar leeftijd steeds kleiner worden, meldt de Saoedische nieuwsdienst Okaz. "Ik wil trouwen en mijn eigen leven leiden", zei de vrouw. "Ik besloot een advocaat in de arm te nemen om mijn wens kracht bij te zetten".

De vrouw heeft tussen haar 25e en 30e levensjaar 10 huwelijksaanzoeken ontvangen. Keer op keer gooide haar vader roet in het eten en gaf telkens afwisselende redenen voor het afwijzen van de vele huwelijkskandidaten. Zo heeft de vader een kandidaat afgewezen omdat deze te weinig geld zou binnenharken. Een andere jongeman werd de deur gewezen omdat hij te ver weg zou wonen. Een andere kandidaat werd afgewezen omdat hij te laag opgeleid zou zijn en een ander is afgewezen vanwege een eerder stukgelopen huwelijk.

Statistieken van het Saoedische ministerie van Justitie geven aan dat er de afgelopen drie jaar meer dan 2.200 soortgelijke rechtszaken zijn geweest. De meeste zaken werden aangespannen in de regio Mekka Al-Mukarramah (29%), gevolgd door Riyadh (24%).

© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
vader
dochter
huwelijksaanzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi