UEFA Champions League: overzicht inbreng #TeamMarokko-internationals

marokko
0
10 dec '19
In deze laatste horde van de groepsfase van de UEFA Champions League spant het er nog wel om, zo ook voor dit viertal namen.

AFC Ajax (Hakim Ziyech én Noussair Mazraoui) - Valencia CF (21:00):
Waar het tot voor kort een Marokkaans trio was wat de selectie voor het miljardenbal kleur gaf, moet men het in dit laatste treffen stellen zonder Zakaria Labyad. De 25-jarige flankspeler zag zich, tot teleurstelling van publiek én het Nederlandse journaille, geblesseerd uitvallen in de voorlaatste 'clash' met LOSC Lille. Een later geconstateerde knieblessure had tot gevolg dat de Marokkaans-international dit kalenderjaar in ieder geval niet meer in actie kan komen voor Ajax. Voor het allesbeslissende affiche van vanavond figureerden dus wel de namen van respectievelijk Hakim Ziyech én Noussair Mazraoui op het lijstje van Erik ten Hag. Onder andere zij moeten minimaal een gelijkspel slepen uit deze laatste speeldag in de groepsfase van de UEFA Champions League. Dan behouden de Amsterdammers, zonder afhankelijk zijn van het resultaat bij Chelsea FC - LOSC Lille, volledig uitzicht op overwintering in het miljardenbal. 

Borussia Dortmund (Achraf Hakimi) - Slavia Praag (21:00):
Voor de absolute revelatie in de kleuren van 'Die Borussen' spant het er vanavond om. In punten gelijk met groepsgenoot Internazionale, is het volledig afhankelijk van wat de Italianen thuis er vanaf brengen tegen de nummer één in Groep F: FC Barcelona. Mocht het Achraf Hakimi en co. lukken in het Signal Iduna Park afstand te doen van Slavia Praag, dan zullen de Catalanen over Inter heen moeten klappen, alleen dan is men verzekerd van doorstroming naar de knockoutfase van het vlaggenschiptoernooi van de UEFA. 

SL Benfica (Adel Taarabt) - FK Zenit Sint-Petersburg (21:00):
'Last but not least' is het de inmiddels alweer 30-jarige Adel Taarabt die dinsdagavond alleen doorstroming naar het jongere broertje, de UEFA Europa League als hoogst mogelijke vooruitzicht heeft. Met slechts vier punten uit vijf affiches bungelt de ploeg van trainer Bruno Lage onderaan in Groep G. Daar waar men vanavond het kapitaalkrachtige Zenit Sint-Petersburg tegenover zich krijgt, kan het alleen middels een ruime overwinning (red. een doelsaldo met minimaal vrij treffers in de plus t.o.v. de Russen) doorstroming realiseren naar de Europa League. 

Photocredit: UEFA.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
uefa
champions league
afc ajax
hakim ziyech
noussair mazraoui
sl benfica
adel taarabt
borussia dortmund
achraf hakimi
team marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?