Ceuta: Marokko plaats nieuw prikkeldraad nadat Spanje deze heeft verwijderd (video)

buitenland
4
10 dec '19
Meer dan 8 kilometer prikkeldraad werd geïnstalleerd op de grens tussen Marokko en Ceuta
De Spaanse regering heeft onder druk van mensenrechtenorganisaties onlangs het prikkeldraad aan haar kant van de grens verwijderd. Verschillende NGO's en de Europese Unie hadden opgeroepen tot verwijdering van het vlijmscherpe prikkeldraad.

De regering van Pedro Sanchez heeft meer dan een jaar geleden het besluit genomen de levensgevaarlijke blokkades te verwijderen. De Spanjaarden zijn in november begonnen met het uitvoeren van het besluit.

Het hekwerk aan Marokkaanse zijde domineert de gehele berg die uitkijkt op het plaatsje Benzu. Het hekwerk is vrijwel volledig bedekt met scherpe messen en prikkeldraad, slechts op een paar punten ligt het hekwerk bloot, maar daar wordt nu aan Marokkaanse zijde aan gewerkt, meldt de Spaanse nieuwsdienst El Faro de Ceuta. Nieuwe dubbele hekken zijn in aanbouw en ook deze hekken zullen worden uitgerust met prikkeldraad.


De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Grande-Marlaska, staat achter het Spaanse besluit het prikkeldraad te verwijderen, maar zei ook "de soevereiniteit en de beslissingen van de Marokkaanse autoriteiten op hun grondgebied te respecteren".

De Spanjaarden zijn zelf ook bezig met de bouw van nieuwe obstakels. Zo wordt een nieuwe 10-meter hoge muur gebouwd om het huidige 6-meter hoge bouwwerk te versterken.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
spanje
ceuta
prikkeldraad
immigratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
transfer talks
wuhan
syrië
hubei
geruchtenmolen
recep tayyip erdoğan
duitsland
keuken kampioen divisie
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
marrakech
caf
daesh
mohammed vi