Champions League: Ziyech en Mazraoui verliezen met Ajax tegen Valencia en stranden in de groepsfase

1
10 dec '19
Ajax heeft de laatste wedstrijd in de groepsfase thuis met 0-1 verloren van Valencia.

De Amsterdammers speelden een slordige eerste helft waarin het veel balbezit had, maar de Spaanse verdediging niet serieus wist te testen. In de 24e minuut was het Rodrigo Moreno die een strakke steekbal van Ferran Torres feilloos in het dak van de doel wist te schieten en voor de voorsprong zorgde voor de tegenstanders.

In de tweede helft begon Ajax fel en sterk en voerde het constant de druk op de doel van de tegenstander, maar ontbrak het aan echt grote kansen in de Johan Cruijff Arena. Trainer Erik Ten Hag bracht met Klaas-Jan Huntelaar en Siem de Jong nog genoeg aanvallende impulsen in de ploeg zonder resultaat. Het ontbrak aan diepgang bij de thuisploeg en schortte het aan de eindpass bij Ziyech & co.

Valencia en Chelsea eindigen in groep H beide met 11 punten en stoten door naar de knock-out fase in de Champions League.