UEFA Champions League: overzicht inbreng #TeamMarokko-internationals

marokko
0
11 dec '19
Woensdagavond is doorstroming naar de knockoutfase van de UEFA Europa League het hoogst haalbare voor Younès Belhanda, Loïs Openda én Youssef El Arabi!

Club Brugge (Loïs Openda) - Real Madrid CF (21:00):
Als zoon van een Marokkaanse moeder is de nog maar 19-jarige Loïs Openda bezig aan een tot nog toe voorzichtig seizoen voor hem namens de Jupiler Pro League-formatie. Waar hij in competitieverband tot nu toe tienmaal in actie kwam, trad hij ook in het miljardenbal tot viermaal toe op namens zijn werkgever (red. in drie van de vier affiches als invaller). Met vanavond groepsgenoot Real Madrid tegenover zich is het alleen de winst die 'Blauw-Zwart' een startbewijs oplevert voor de knockoutfase van het 'jongere broertje' van het hoogste clubpodium van de UEFA, de Europa League. Echter is men ook verzekerd van doorstroming indien Younès Belhanda's Galatasaray bij Paris Saint-Germain tegen een zeperd aanloopt. 

Olympiakos Piraeus (Youssef El Arabi) - Rode Ster Belgrado (21:00):
Voor de man die langzaam maar zeker in een topvorm begint te steken op Griekse gronden is er alles aan gelegen om in eigen huis het hoofd te bieden tegen Rode Ster Belgrado. Waar Youssef El Arabi tegen respectievelijk Bayern München én Tottenham Hotspur al trefzeker was (red. tijdens beide affiches één treffer), trok hij die lijn afgelopen weekend door in de Super League. Op bezoek bij competitiegenoot Panetolikos was de voormalige kracht van Al-Duhail SC én Granada CF betrokken bij alle treffers tijdens de 0-3 zege (red. assist, twee doelpunten). Ook voor Olympiakos geldt dat men zich alleen bij een overwinning plaatst voor de knockoutfase van de UEFA Europa League. 

Paris Saint-Germain - Galatasaray SK (Younès Belhanda) (21:00):
Tot voor kort bestempeld tot 'persona non grata' bij de ploeg van trainer Fatih Terim, lijkt de inmiddels alweer 29-jarige Belhanda langzaam maar zeker bezig aan zijn sportieve revanche bij de regerend Turks kampioen. Na zich afgelopen weekend tegen Yacine Bammou's Alanyaspor te hebben gekroond tot matchwinner (red. 1-0 zege, Süper Lig) werd het jeugdproduct van Montpellier HSC ook voor dit Europese treffen opgenomen in de definitieve selectie. En wederom, óók voor Belhanda geldt dat alleen een zege telt. Let wel, dat Club Brugge dan op z'n hoogst gelijk mag spelen tegen groepsaanvoerder Real Madrid. 

Photocredit: UEFA.com 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
uefa
champions league
younes belhanda
galatasaray sk
youssef el arabi
olympiakos piraeus
team marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?