Tanger meest favoriet onder Marokkanen

buitenland
4
11 dec '19
Dat blijkt uit een steekproef van het Casablancaise onderzoeksbureau Sunergia onder 1.000 Marokkanen
Zo'n 20% van de respondenten gaf aan het liefst in Tanger te willen wonen. gevolgd door Marrakech (14%), Casablanca (9%) en een gedeelde vierde plaats voor Tetouan en Agadir met beide 8%. Tanger geniet de voorkeur vanwege de relatieve netheid en gunstige infrastructuur.

Met net nog geen miljoen inwoners lijkt Tanger een interessant compromis te bieden tussen kwaliteit van leven, beschikbaarheid van basisdiensten en economische activiteit. Door de nabijheid van de Middellandse Zee en toegang tot Europa is Tanger economisch een bloeiende stad. Vooral met de komst van de hogesnelheidslijn (TGV) die straks snelle aansluiting biedt met de economische en administratieve hoofdsteden. Tussen 2013 en 2017 heeft de gemeente Tanger zo'n 9 miljard DH besteed aan de ontwikkeling van de stad.

Opmerkelijk is de keuze voor Tanger en Marrakech onder vrouwen hoger dan bij mannen, die na Tanger de voorkeur gaven aan Marrakech, Casablanca, Agadir en Tetouan. Onder 18-24-jarigen is de keuze voor Tanger het hoogst (29%). Hoe hoger de leeftijd hoe dichter de concurrentie is tussen Tanger en Marrakech. Ook onder afgestudeerden scoort Tanger met 25% het hoogst.

Casablanca scoort het hoogst onder respondenten met een maandsalaris van 12.000 DH en hoger. De economische hoofdstad staat bekend om de hoge kosten voor levensonderhoud. Onder personen die minder dan 2.000 DH verdienen scoort Casablanca weer aanzienlijk lager en eindigt op de vijfde plek.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
tanger
onderzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
transfer talks
syrië
frankrijk
botolapro
wuhan
hubei
thailand
palestina
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
marrakech
caf
daesh
mohammed vi