Zidane: 'Hakimi? Belangrijkste dat hij z'n ding blijft doen bij Dortmund'

marokko
3
12 dec '19
De 47-jarige eindverantwoordelijke van 'de Koninklijke' ging er maar lichtjes op in na afloop van Club Brugge - Real Madrid (1-3 FT).

Daar waar men in de zomer van 2018 een huurtermijn van 'slechts' twee seizoenen overeenkwam met 'Die Borussen' laat de contractclub van Achraf Hakimi nog altijd in het ongewisse wat ze hierna van plan zijn met hun jeugdproduct. De nog maar 21-jarige back doet het, met name deze jaargang, voortreffelijk in de hoogste voetbalafdeling van Duitsland én dat roept veel vragen op bij het Spaanse journaille. Zo ook woensdagavond na het met 1-3 beklonken Eredivisieaffiche bij Club Brugge, daar werd Zinedine Zidane bevraagd over de man die zich in 'no-time' wist op te werken bij de Bundesliga-formatie. 

'We zullen zien wat de tijd gaat brengen'
Zonder koopoptie lijkt het aannemelijk dat de Marokkaans-international zijn rentree gaat maken in het Santiago Bernabéu, zo kreeg ook Zidane dat scenario voorgeschoteld. Echt toegeven deed hij niet, al gonsde het de afgelopen weken van geruchten dat de huidige nummer twee van La Liga een heel 'huurlingenleger' hoopt terug te roepen aankomende zomer. ,,De terugkeer van Achraf? Laat ik vooropstellen dat het nu het belangrijkste is dat hij z'n ding blijft doen bij Dortmund. Een club waar hij het tot nog toe uitmuntend doet, z'n doelpuntjes ook geregeld meepakt. Bij ons ligt een grote toekomst voor hem in het verschiet, we zullen daarom zien wat de tijd gaat brengen.''

Overall-statistieken Achraf Hakimi (seizoen 2019/2020):
- Bundesliga: 14 optredens, 2 doelpunten én 5 assists
- UEFA Champions League: 6 optredens, 4 doelpunten
- DfB Pokal: 2 optredens, zonder productiviteit
- DfL Supercup: 1 optreden, zonder productiviteit

Photocredit: The42.ie

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
zinedine zidane
achraf hakimi
real madrid cf
uefa
champions league
borussia dortmund
la liga
bundesliga
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?