EU: €101,7 miljoen voor Marokko in strijd tegen illegale migratie

marokko
8
12 dec '19
De subsidie maakt deel uit van een eerdere toezegging van meer dan €140 miljoen als hulp in de Marokkaanse inspanningen tegen illegale migratie vanuit Afrika naar Europa

De Europese Unie (EU) heeft een nieuwe financiële bijdrage van € 101,7 miljoen toegezegd. De financiële steun moet Marokko helpen bij de bestrijding van illegale migratie en mensenhandel. "Deze steun, die deel uitmaakt van het Emergency Trust Fund for Africa, is bedoeld om de inspanningen van Marokko in de strijd tegen illegale immigratie en mensenhandel te ondersteunen", leest de verklaring van de Europese Commissie.

De verklaring citeerde Oliver Varhelyi, de Europese commissaris voor nabuurschap en uitbreiding, die zei dat de hulp beoogt het partnerschap tussen Marokko en de EU te verdiepen, maar ook voor het bestrijden van irreguliere migratie naar Europa via de westelijke mediterrane route.

"Naast 41 miljoen euro om de bescherming van migranten, kinderen en kwetsbare gemeenschappen in Libië te verbeteren, wordt door de EU 5 miljoen euro gemobiliseerd om economische kansen in Noord-Afrika te bevorderen, met name door het stimuleren van regionaal ondernemerschap", meldt het Marokkaans persbureau Maghreb Arab Press (MAP).

Het EU-noodtrustfonds voor Afrika is in 2015 opgericht om de onderliggende oorzaken van instabiliteit en illegale migratie aan te pakken.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
europese unie
subsidie
illegalie migratie
vluchtelingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?