Blunder rechtbank: kroongetuige Nabil B. in beeld

algemeen
0
12 dec '19
Kroongetuige Nabil B. was donderdag kort in beeld te zien in de perskamer tijdens het Marengo-proces in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.
Dat is een forse blunder. B.zit op een geheime locatie buiten de rechtbank en zou op alle mogelijke manieren afgeschermd moeten worden. De kroongetuige had via een videoverbinding contact met de voorzitter van de rechtbank. Via een van de camerstandpunten was B. te zien op het beeldscherm in de zittingszaal, dat werd uitgezonden in de perskamers. Het duurde nog geen minuut, toen ging de verbinding op zwart. Daarna was B. niet meer in beeld.

De rechtbank op Schiphol heeft donderdag tijdens de inleidende zitting van het grote liquidatieproces te kampen met de nodige technische problemen. De zitting begon bijna twee uur te laat, geluidsverbindingen met B. en de twee perskamers haperen de hele dag al.

Eerder verspreidde het Openbaar Ministerie per ongeluk al een foto van B. onder bij het proces betrokken verdachten en advocaten, door deze in het dossier te stoppen. De Telegraaf publiceerde er een geblurde versie van.
© ANP 2019
openbaar ministerie
marengo
mocromaffia
nabil b
ridouan taghi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
botolapro
frankrijk
gevangenis
saoedi-arabië
khalifa haftar
syrië
islamitisch onderwijs
arie slob
jemen
sparta rotterdam
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
caf
marrakech
daesh
mohammed vi