14 jaar cel en tbs voor E. om doden Hümeyra

algemeen
8
13 dec '19
De 32-jarige Bekir E. is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag op de 16-jarige Hümeyra.

Hij schoot het meisje, dat hij langdurig stalkte, op 18 december vorig jaar van dichtbij met zeven kogels dood in de fietsenstalling onder haar school. Het Openbaar Ministerie had twintig jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist wegens moord, omdat hij haar met voorbedachten rade zou hebben gedood. De rechtbank vindt echter dat voor een vooropgezet plan onvoldoende bewijs is en gaat uit van een impulsieve daad doordat hij in een extreme staat van opwinding raakte toen hij Hümeyra zag.

E. heeft bekend dat hij Hümeyra, met wie hij eerder een korte relatie had, heeft doodgeschoten. Dat kon ook niet anders, omdat de achtervolging van het vluchtende meisje over het schoolplein én de schietpartij zijn vastgelegd door beveiligingscamera's.

Nabestaanden razend De familie en vrienden van Hümeyra zijn kapot van deze uitspraak, zag verslaggever Robin van Hijfte die aanwezig was bij de uitspraak. Vanaf de publieke tribune schreeuwden de nabestaanden tegen E. toen hij de zaal werd uitgeleid.

'Ze zijn er kapot van' De nabestaande zijn naar buiten geleid door de beveiliging van de extra beveiligde rechtbank. Een van de nabestaanden werd opgevangen door ambulancepersoneel.

De nabestaanden hadden zich tijdens de rechtszaak vorige maand heel rustig gehouden en kregen daarvoor ook een compliment van de rechtbankvoorzitter.

© ANP 2019
openbaar ministerie
rotterdam
humeyra
politie
bekir e
stalking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?