Marokko leent $275 miljoen van Wereldbank voor rampenbeheersprogramma

marokko
0
13 dec '19
De lening is bedoeld om de financiële impact van natuurrampen en klimaatgerelateerde invloeden te beheersen

De lening is ook bedoeld om Marokko te helpen bij het ontwikkelen van een uitgestelde trekkingsoptie voor rampenrisico's (Cat DDO) om de financiële impact van natuurrampen te beheersen, meldt persbureau Maghreb Arab Press (MAP)

Directeur Jesko Hentschel van de Wereldbank schetste het doel van het project in een persbericht. "De Cat DDO heeft tot doel Marokko te helpen een uitgebreid kader voor rampenrisicobeheer te ontwikkelen, voortbouwend op een eerder door de Wereldbank ondersteund programma, het geïntegreerde rampenrisicobeheer en veerkrachtprogramma".

Het fonds is "een cruciaal hulpmiddel dat een aanvulling vormt op particuliere verzekeringen door schadevergoeding te verstrekken aan niet-verzekerden, zoals de armen en de meest kwetsbaren.", legde Hentschel uit. "Het ontwikkelen van een uitgebreide risicoverzekering is met name van cruciaal belang voor de kwetsbare bevolking wiens levensonderhoud kan worden bedreigd in geval van een natuurramp," 

In de praktijk betekent het programma dat de Marokkaanse regering, in het geval van natuurrampen zoals overstromingen of aardbevingen, directe toegang heeft tot liquide middelen om reddingsoperaties en noodhulp te ondersteunen. Het programma zal ook Marokkaanse hulpdiensten upgraden en een nationaal informatiesysteem voor overstromingsrisicobeheer mogelijk maken.

De goedkeuring van de lening komt na enkele maanden van beproevingen voor de Marokkaanse regering, met vier aardbevingen die Midden-Marokko troffen in slechts twee weken tijd en wijdverspreide overstromingen waarbij ten minste zeven mensen om het leven kwamen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
wereldbank
lening
rampen
fonds
aardbeving
overstroming
verzekering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?