Gambia wilt consulaat in Dakhla

marokko
2
13 dec '19
Marokko beschouwt Dakhla als een deel van zijn soevereine grondgebied.

De Gambiaanse regering heeft aangekondigd een consulaat in Dakhla in de Westelijke Sahara te openen. De Gambiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mamadou Tangara, zei donderdag tijdens een persconferentie in Rabat dat zijn land de "aanstaande opening van een consulaat van de Republiek Gambia" in Dakhla bespreekt.

De Gambiaanse minister sprak met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, over de vastberadenheid van beide landen om de bilaterale banden te versterken. De Gambiaanse functionaris zei dat de opening van het consulaat "zo snel mogelijk" zal plaatsvinden. "We zullen samenwerken om de visie van onze twee staatshoofden te concretiseren", voegde hij eraan toe.

De functionaris herhaalde ook de positie en ondersteuning van Gambia voor de territoriale integriteit van Marokko en bedankte Marokko voor het ondersteunen van Gambia in "moeilijke tijden".

Yangara maakt deel uit van een Gambiaanse delegatie die onlangs in Marokko is aangekomen om deel te nemen aan de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC). Bourita sprak ook tijdens de persbriefing en benadrukte dat de gesprekken met zijn Gambiaanse tegenhanger dienden als een gelegenheid om te praten over de wens van koning Mohammed VI om de samenwerking met Gambia verder te ontwikkelen.

Naast Gambia hebben ook andere landen zich gemeld om consulaten te openen in de zuidelijke Marokkaanse provincies Laayoune en Dakhla. In juni van dit jaar opende Ivoorkust een ereconsulaat in Laayoune. Vorige maand legde de Comoren een soortgelijke vastberadenheid af om het voorbeeld van Ivoorkust te volgen.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
dakhla
gambia
comoren
laayoune
consulaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi