Prinses Lalla Khadija opent vivarium in dierentuin Rabat (video)

buitenland
5
13 dec '19
Het onlangs ingehuldigde vivarium heeft een oppervlakte van 1.700 vierkante meter en is de thuisbasis van meer dan 50 dieren, waaronder 46 soorten reptielen, slangen, krokodillen en schildpadden.
Prinses Lalla Khadija was vandaag voorzitter van de inhuldigingsceremonie van het vivarium in het Nationaal Zoölogisch Park in Rabat. De 12-jarige prinses bezocht daarbij de verschillende ruimtes van het vivarium. De openingsceremonie werd bijgewoond door verschillende ambtenaren, waaronder de gouverneur van de regio Rabat-Salé-Kénitra, Mohamed Yacoubi, en de president van de regio, Abdessamad Sekkal.


Het vivarium laat de biologische diversiteit van het Afrikaanse continent zien. De reptielen in de dierentuin komen uit verschillende regio's van Afrika, uit de Zuid-Sahara-regio, Marokko, de Afro-Alpenzone, de Equatoriale regio, de Subtropische regio en de Madagascar-regio.

In de dierentuin in Rabat verblijven meer dan 150 verschillende soorten dieren, waaronder giraffen, olifanten, slangen, leeuwen en luipaarden. Sinds januari van dit jaar zijn meer dan 150 dieren geboren in het dierenpark, waaronder een aantal bedreigde diersoorten; een zebra, negen addax antilopen, acht Barbarijse schapen, acht servals, acht Dorcas-gazellen, acht Bald ibis en een Dama-gazelle.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
rabat
nationaal zoölogisch park
dierentuin
vivarium
prinses lalla khadija
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer talks
botola pro
libië
serie a
botolapro
la liga
premier league
moskou
khalifa haftar
sparta rotterdam
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
iran
eredivisie
turkije
marrakech
hakim ziyech
daesh
caf
mohammed vi