Ziyech: 'Hebben er nog drie, daarna lekker mijn hoofd leegmaken'

marokko
3
14 dec '19
Al gaf de 26-jarige middenvelder tot nog toe altijd thuis bij Ajax, vermoeidheid begint er ook bij hem langzaam maar zeker in te sluipen.

Te gast bij Ziggo Sport's Inside Ajax werd Hakim Ziyech over tal van zaken bevraagd. Zo kwam het incident met het inmiddels veelbesproken 'veldbestormertje' voorbij, het echec van afgelopen dinsdag in de UEFA Champions League én lichtte presentatrice Marleen van Oortmarssen de fysieke uitputtingsslag bij Ajax uit. Net zoals respectievelijk André Onana en collega-international Noussair Mazraoui heeft de aanvaller er, met dit nog lopende seizoen bij inbegrepen, een pittige reeks op zitten. Tussen het aanvangen van dit seizoen en de voor #TeamMarokko vroege afloop van de Afrika Cup zat weinig tijd, zo onderstreept de speler in kwestie ook.

'Nog drie wedstrijden, daarna ga ik lekker mijn hoofd leegmaken'
Waar er in de praktijk nog weinig van te merken is (red. nagenoeg blessurevrij én 7 goals en 20 assists uit 26 officiële optredens), voelt het jeugdproduct van sc Heerenveen aan dat rust vooral in dit stadium van het seizoen op z'n plek is. ,,Het is meer een mentaal iets wat nu speelt. Vorig jaar had ik een heel lang seizoen, daarna ook nog de Afrika Cup en ik kwam eerder terug van vakantie omdat ik dat zelf heel erg graag wilde. Nu alweer 26 wedstrijden, dus dat tikt aardig aan. We hebben er nog drie, daar bereid ik me op voor en daarna ga ik lekker mijn hoofd leegmaken.''

Overall-statistieken Hakim Ziyech (seizoen 2019/2020):
- Eredivisie: 15 optredens, 5 doelpunten én 12 assists
- UEFA Champions League (hoofdtoernooi): 6 optredens, 2 doelpunten én 5 assists
- UEFA Champions League (kwalificatie): 4 optredens, 3 assists
- Johan Cruijff Schaal: 1 optreden, zonder productiviteit

Photocredit: Elcomercio.pe

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
hakim ziyech
afc ajax
uefa
champions league
eredivisie
inside ajax
ziggo sport
team marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?