Kharja: 'Benatia, die zou het zo weer kunnen laten zien op het hoogste niveau'

marokko
3
15 dec '19
Houcine Kharja, nu al enkele jaren voetballer af, stak onlangs de loftrompet voor zijn voormalige collega-international.

In gesprek met het supportersmedium Tutto Juve  laat de inmiddels alweer 37-jarige Houcine Kharja zijn licht schijnen over Medhi Benatia, de man die bijna een vol seizoen goed vertoeven heeft in het Qatarese hoogste niveau namens Al-Duhail SC. Waar de stap naar de Qatar Stars League voor menigeen onverwacht kwam, deelt ook Kharja de mening dat het jeugdproduct van Olympique Marseille nog lang niet te licht bevonden kan worden voor het acteren in een Europese topcompetitie. Sterker nog, zo stelt de voormalig speler van onder andere AS Roma én Internazionale, zou Benatia nog makkelijk twee seizoenen mee kunnen bij een Europese gegadigde. 

'Zelfs nu zie ik weinig centrumverdedigers die de potentie hebben die hij vertegenwoordigt'
Al is de speler in kwestie momenteel verkerend in de herfst van zijn carrière, veel rek zit er nog in, aldus Kharja. ,,Benatia was van waarde bij grote Europese formaties én zelfs nu zie ik maar weinig centrumverdedigers die de potentie hebben die hij vertegenwoordigt. Wat mij betreft maakt het dan niet eens meer uit bij wie in Europa hij aan de bak kan. Trainen bij Al-Duhail SC doet hij als één van de beste en in de vorm waarin hij nu steekt kan ie nog makkelijk twee tot drie seizoenen in een Europese competitie aan de slag. Maar de keuze om het wel of niet te doen, die ligt vanzelfsprekend bij hem.''

Photocredit: Chamspost.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
houcine kharja
medhi benatia
al duhail sc
qatar stars league
team marokko
tutto juve
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi