Ridouan T. is opgepakt in Dubai

algemeen
29
16 dec '19
De voortvluchtige topcrimineel Ridouan T. is maandag aangehouden in Dubai door de politie daar.
Dat is gebeurd in nauwe samenwerking met de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie. Het OM heeft om zijn uitlevering gevraagd. Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Dubai, maar landen kunnen onderling afspraken over uitleveringen maken, aldus een woordvoerder van het OM.

De 41-jarige T. wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij en het opdracht geven tot verschillende moorden. Hij werd internationaal gezocht. Justitie vermoedde al dat hij in Dubai of in ieder geval in de Golfregio in het Midden-Oosten verbleef. Een team van honderd rechercheurs en specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie werkte dag en nacht aan de opsporing van T.

Volgens het OM was de aanhouding te danken aan de inspanningen van de Nederlandse politie en de samenwerking met de politie in Dubai en de onderlinge uitwisseling van informatie. "Ik spreek enorm veel waardering uit voor de professionele werkwijze van onze collega’s en die in Dubai", laat korpschef Erik Akerboom weten. Hij heeft zijn dank overgebracht aan zijn ambtgenoot in Dubai. "De arrestatie van T. is voor Nederland van groot belang. Met hun criminele activiteiten vormen T. en zijn handlangers een bedreiging voor de rechtsstaat."

"In de wereld van vandaag is het opbouwen van een strategische samenwerking belangrijker dan ooit en juist door internationaal nauw met elkaar samen te werken is het mogelijk om effectief en slagvaardig op te treden. De aanhouding van Ridouan T. is hier een goed voorbeeld van", aldus Jannine van den Berg, politiechef van de Landelijke Eenheid.
© ANP 2019
dubai
marengo
ridouan taghi
mocromaffia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi