Advocaat: Taghi wil met volledige naam worden genoemd

algemeen
50
17 dec '19
Inez Weski, de advocaat van Ridouan T, meldt dat ze "vooralsnog" in de media niet zal reageren op de aanhouding van haar cliënt. Dat heeft ze aan het ANP laten weten.

Ze zegt wel dat haar cliënt expliciet geen probleem heeft met het gebruik van zijn achternaam in de media. Taghi werd maandag in Dubai aangehouden. Hij was de meest gezochte crimineel van Nederland en wist lang uit handen van de politie te blijven.

Weski heeft afgelopen oktober laten weten dat zij de 41-jarige Taghi "uit protest" niet meer zal verdedigen in het grote liquidatieproces Marengo - waarin hij hoofdverdachte is - maar dat ze wel zijn advocaat blijft. Volgens de advocaat wacht ze al jarenlang op inzage in allerlei processtukken die maar niet komen en is haar cliënt voorwerp is van publieke berechting, zonder dat dat kan worden betwist.

Liquidaties
Taghi staat achter haar stap, aldus Weski destijds. "Het is niet een breuk met mijn cliënt, maar een breuk met dit proces."

Marengo gaat over een reeks liquidaties en liduidatiepogingen in de onderwereld. Kort nadat in dit proces kroongetuige Nabil B. werd gepresenteerd, werd de broer van B. vermoord. Afgelopen september werd de advocaat van B. voor zijn huis in Amsterdam doodgeschoten. Als opdrachtgever voor beide schokkende moorden wordt naar Taghi gewezen.

© ANP 2019
ridouan taghi
advocaat
inez weski
politie
dubai
nederland
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi