Duitsland intensiveert strijd tegen extreemrechts

buitenland
1
18 dec '19
Volgens de Duitse autoriteiten zijn er minstens 12.000 mensen in het land die "potentieel gewelddadig zijn in het extreemrechts".

Honderden extra politieagenten zullen zich de komende tijd bezig gaan houden met het bestrijden van extreemrechts. Dat zei de minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, dinsdag na een aantal incidenten eerder dit jaar. "Duitsland moet actiever worden tegen extreem-rechts", zei Seehofer tijdens een persconferentie in Berlijn om de nieuwe maatregelen te introduceren.

Seehofer zei dat er honderden banen zullen worden gecreëerd bij de politie en de binnenlandse inlichtingendienst om het rechts extremisme te bestrijden. "Een effectieve, merkbare en succesvolle strijd tegen extreemrechts kan alleen worden uitgevoerd bij een aanzienlijk vergroting van mankracht", voegde hij toe.

De opmerkingen van Seehofer komen na een ongekende golf van xenofobe, raciale en islamofobe aanvallen in Duitsland. "We zijn getuige van een zorgelijk racisme, een groeiende intolerantie, een golf van haatmisdrijven", zei bondskanselier Angela Merkel eerder deze maand. De Duitse minister van integratie heeft begin december ook haar bezorgdheid geuit over de toenemende moslimhaat in Duitsland en waarschuwde dat extreemrechts een "reëel gevaar" vormt. 

In Dresden is begin november de noodtoestand uitgeroepen na overlast van Pegida-nazi's

Duitsland heeft de laatste jaren een toename van anti-moslim haatmisdrijven gezien, gevoed door haatpropaganda van extreem-rechtse partijen. De politie heeft vorig jaar 813 haatmisdrijven tegen moslims geregistreerd, waaronder verbale beledigingen, dreigende brieven en fysieke aanvallen die hebben geleid tot de verwonding van minstens 54 moslims.

© MAROKKO.NL 2019
duitsland
horst seehofer
extreemrechts
racsime
nazisme
discriminatie
moslimhaat
islamofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi