Minister: Gas in Tendrara dekt 30% van nationale behoefte

marokko
0
18 dec '19
13 verschillenden bedrijven zijn in Marokko actief met gasexploratie

Dat zei Aziz Rebbah, de Marokkaanse minister van Energie, Mijnen en Milieu maandag tijdens de wekelijkse parlementaire sessie over de recent gevonden gasbronnen in Tendrara in het oosten van Marokko.

Verschillende internationale bedrijven zijn actief in Marokko, waaronder het Britse Sound Energy. In augustus 2018 keurde de Marokkaanse overheid een vergunning voor acht jaar goed voor het Britse bedrijf om met ingang van oktober 2019 te starten met het boren van een vierde put.

De Marokkaanse functionaris legde uit dat de verkenning van het Tendrara-gas slechts het begin is, "de eerste fase van een langlopend project", en gaf aan dat in de toekomst meer onderzoek zal plaatsvinden en benadrukte daarbij de inspanningen van de Marokkaanse overheid om te voldoen aan de duurzame energiebehoeften van het land. De investeringen van de overheid in de energiesector bedragen momenteel 82 miljard DH.

Marokko streeft ernaar om 42% van zijn elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen te genereren tegen het jaar 2020. De Marokkaanse overheid wil leider worden in de energie-industrie, inclusief duurzame energie waar het land momenteel regionaal leider is.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
aardgas
tendrara
energie
aziz rebbah
energie
milieu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi