Verhoogde waakzaamheid Marokkaanse politie rond jaarwisseling

marokko
3
20 dec '19
Marokkaanse politiediensten zullen rond de jaarwisseling in een verhoogde staat van paraatheid verkeren.

Toegangswegen tot grote Marokkaanse steden zullen rond de feestdagen onderworpen worden aan extra controle, meldt de nationale veiligheidsdienst DGSN in een verklaring.

Verkeersagenten zullen de komende dagen strenger controleren in het verkeer. De politie gaat vooral controleren op geldige autopapieren en vignet. Vooral auto's van autoverhuurbedrijven zullen vaker staande worden gehouden als gevolg van de nieuwe instructies van DGSN topman Abdellatif Hammouchi, meldt dagblad Al Massae.

Rond de feestdagen stroomt Marokko weer vol met vakantiegangers en toeristen. De verhoogde politieaanwezigheid moet resulteren in meer veiligheid rondom hotels, restaurants, nachtclubs, concertzalen en andere  toeristische trekpleisters.

Voor de intensivering van politiediensten gaat DGSN duizenden extra ambtenaren van de gendarmerie, politie, en andere hulpdiensten in een verhoogde staat van paraatheid stellen. De komende dagen gaan arrestatieteams van de landelijke politie de jacht op voortvluchtige criminelen verhogen, ook zullen er in het hele land meer identiteitscontroles worden uitgevoerd.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
politie
dgsn
jaarwisseling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi