Derde gevecht tussen Rico en Badr?

sport
0
22 dec '19
Marshall Zelaznik sluit zijn ogen niet voor een derde gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari.

"Hoe vervelend het ook weer is afgelopen", stelde de de grote baas van kickboksorganisatie Glory. "Ik heb genoten." Voor de tweede keer in drie jaar eindigde zaterdag een wedstrijd tussen de twee populairste kickboksers van dit moment in een anticlimax. Opnieuw moest Hari opgeven, dit keer met een beenblessure in de derde ronde. Drie jaar geleden in het Duitse Oberhausen haakte hij in de tweede ronde af met een armblessure.

Verhoeven kreeg in het uitverkochte GelreDome tijdens een spetterende openingsfase twee keer acht tellen, maar won uiteindelijk toch omdat Hari niet verder kon. Huilend op een brancard verliet de Marokkaanse Amsterdammer het stadion waar Vitesse voetbalt. "Het was zijn enkel, scheenbeen of knie" stelde Zelaznik. "Hij had heel veel pijn."

Nog niet klaar Grote vraag is of de 35-jarige Hari zich nog een keer kan opladen voor een titanengevecht met de Brabander die al vijf jaar wereldkampioen is. Is zijn lichaam nog wel sterk genoeg voor een zware sport als kickboksen?

"Laat hem nu maar eerst gezond en fit worden", zei Zelaznik. "Dan zien we wel. Zo'n wedstrijd als deze heb je niet zo maar georganiseerd. Daar komt veel bij kijken." Verhoeven vecht graag een derde keer tegen Hari. "Ik heb twee keer gewonnen, maar niet op een leuke manier. Het is nog steeds niet af."

Andere uitdager Maar verdient niemand anders het om Verhoeven uit te dagen? Jamal Ben Saddik bijvoorbeeld, een sterke Belg van Marokkaanse komaf. "Dat is ook een mogelijkheid", zei Zelaznik. "We houden alles open."

Saddik is wereldwijd echter niet zo populair als Hari. 'Bad Boy' verkoopt stadions uit, zoals zaterdag in Arnhem waar 31.000 toeschouwers in het GelreDome zaten. Zeker als hij tegen wereldkampioen Verhoeven vecht. Glory verkocht de rechten van de wedstrijd aan televisiemaatschappijen uit 180 landen. In Nederland keken er 3,5 miljoen mensen naar de live-uitzending. De vraag is wel of al die vechtsportliefhebbers na twee teleurstellingen ook weer zin hebben in een derde gevecht tussen het tweetal.

Hesdy Gerges hoeft voorlopig niet te hopen dat hij het weer tegen Verhoeven mag opnemen. De Amsterdammer van Egyptische komaf botste tijdens een afsluitende persconferentie met de 'King of Kickboxing.' "Jij moet helemaal niets zeggen. Jij bent een pannenkoek", schreeuwde Verhoeven. "Als je de beste bent, dan wil iedereen tegen je wil vechten. Ze willen mee eten. Maar jij hebt daar helemaal geen recht meer op."

© ANP 2019
glory collision 2
badr hari
rico verhoeven
gelredome
badrarmy
marshall zelaznik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi