Botola Pro: Wydad's El Haddad berispt met geldboete én schorsing

marokko
0
25 dec '19
Beledigingen aan het adres van de aanhang van stadsgenoot Raja Casablanca kwamen de inmiddels 29-jarige A-international duur te staan.

De eindverantwoordelijke van 'Les Rouges', Zoran Manojlovic, kan de aankomende twee competitieontmoetingen geen beroep doen op Ismail El Haddad. De man die momenteel leunt op twee treffers en een enkele assist uit zes optreden in het Marokkaanse hoogste niveau diende zich onlangs te verantwoorden bij de disciplinaire commissie van de bond. Zijn tenlastelegging was het opzettelijk beledigen van de supporterskern van Raja Casablanca, de huidige nummer vier van de Botola Pro. In het uit-treffen met competitiegenoot OCK Khouribga (red. 0-4 zege, 11 december jl.) wendde de vleugelspits zich tot de eigen meegereisde supporters, het lied wat hij op dat bewuste moment zong, daarvan werden de beelden massaal gedeeld op social media. 

Hetgeen niet veel later leidde tot de aantijging dat deze actie direct gericht was naar de aartsrivaal. In navolging hierop oordeelde de dienstdoende disciplinaire commissie woensdagmiddag met twee wedstrijden schorsing én een geldboete van liefst 20.000 dirham. 

Overall-statistieken Ismail El Haddad (seizoen 2019/2020):
- Botola Pro: 6 optredens, 2 doelpunten én 1 assist
- CAF Champions League: 3 optredens, 2 doelpunten

Photocredit: Goal.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
ismail el haddad
wydad casablanca
botola pro
frmf
raja casablanca
disciplinair
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi