Journalist Omar Radi gearresteerd

marokko
0
26 dec '19
Het is de tweede keer dit jaar dat de journalist te maken krijgt met de gerechtelijke politie

De Marokkaanse gerechtelijke politie (BNPJ) heeft vandaag journalist Omar Radi aangehouden voor verhoor. De journalist werd zowel telefonisch als schriftelijk opgeroepen zich te melden bij de gerechtelijke politie. De redenen voor de dagvaarding zijn niet bekend gemaakt.

Het is de tweede keer dit jaar dat Radi zich bij de autoriteiten moet verantwoorden. In april van dit jaar raakte de journalist ook al in opspraak door uitlatingen op zijn sociale netwerk kanalen. Radi maakte aantijgingen van corruptie richting rechter Lahcen Tolfi na uitspraken in het Hirak du Rif-proces, aldus Said Benhammani, raadsheer van journalist Radi.

Op 5 april veroordeelde de rechter 53 leden van Hirak du Rif tot gevangenisstraffen uiteenlopend van 3 jaar tot 20 jaar. De politie ondervroeg Radi over een tweet waarin hij de rechter bekritiseerde en zijn onafhankelijkheid in twijfel trok. Het bericht verscheen op Twitter vlak na de rechtelijke uitspraak.

Radi is freelance journalist, mensenrechtenactivist en tevens lid van de vereniging Attac Maroc, een belangenbehartigingsgroep voor mensenrechten en sociale rechtvaardigheid.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
journalist
omar radi
hirak du rif
lahcen tolfi
bnpj
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi