Transfer Talks: 'Amrabat én SSC Napoli rond, met jaarinkomen van €1,8 miljoen'

marokko
0
31 dec '19
Aankomende vrijdag zullen de laatste plooien gladgestreken worden, dit na eruit te zijn gekomen met Hellas Verona.

Uitgaande van waar Nicolò Schira dinsdagavond mee op de proppen kwam, schrijvend voor het doorgaans goed ingevoerde La Gazzetta dello Sport, lijken het kamp Sofyan Amrabat en diens nieuwe contractclub Hellas Verona eruit te zijn met SSC Napoli. Die club kwam namelijk een transfersom van om en nabij de €15 miljoen overeen met de promovendus, hetzelfde bedrag waar het eerdergenoemde medium nog geen twee weken geleden mee kopte. Zoals bekend bedong de tijdelijke werkgever van de 23-jarige A-international een optie tot koop in de huurovereenkomst met Club Brugge. Na die voor nog geen €3 miljoen gelicht te hebben kan de huidige nummer twaalf van de Serie A met recht spekkoper genoemd worden. 

Imposant jaarinkomen voor de bij Feyenoord weggekwijnde middenvelder
Bovendien blijkt deze op handen zijnde transfer ook voor de speler zelf de moeite waard, zowel in sportief als in financieel opzicht. Het jeugdproduct van FC Utrecht zou een jaarsalaris van maar liefst €1,8 miljoen gaan toucheren in Napels. Onduidelijk is alleen voor hoe lang 'Gli Azzurri' de voormalig Feyenoorder gaan inlijven, zoals het er nu voorstaat ligt de box-to-box middenvelder nog tot medio 2022 vast bij Club Brugge. 

Amrabat wordt overigens niet meteen ingelijfd door de ploeg van Gennaro Gattuso. Omdat de fysiek sterke middenvelder dit nog lopende seizoen ook eenmaal optrad in de Jupiler Pro League namens zijn contractclub, is een definitieve transfer pas vanaf komende zomer mogelijk (red. FIFA-reglement dat een speler gedurende een seizoen voor maximaal twee formaties mag acteren). 

Overall-statistieken Sofyan Amrabat (seizoen 2019/2020):
- Serie A: 16 optredens, zonder productiviteit
- Jupiler Pro League: 1 optreden, zonder productiviteit

Photocredit: Repubblica.it

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
sofyan amrabat
hellas verona
serie a
club brugge
jupiler pro league
transfer talks
ssc napoli
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi