Poetin op verrassingsbezoek bij Assad in Syrië

buitenland
5
7 jan '20
De Russische president Vladimir Poetin heeft dinsdag een verrassingsbezoek gebracht aan Syrië.

In Damascus voerde hij gesprekken met zijn Syrische ambtgenoot Bashar al-Assad, meldden Syrische staatsmedia en het Russische persbureau Interfax. Het is de eerste reis van Poetin naar Syrië sinds hij in 2017 de Russische luchtmachtbasis Hmeymim in de provincie Latakia bezocht. Rusland zet vanaf 2015 zijn luchtmacht in Syrië in om Assad te helpen in de burgeroorlog tegen de rebellen. Die vochten jarenlang in een vergeefse poging het Assad-regime omver te werpen.

Volgens Poetin is er enorme vooruitgang geboekt in Syrië. "In zijn gesprek met Assad merkte Poetin op dat we nu met vertrouwen kunnen zeggen dat er een enorm pad is afgelegd om de Syrische staat en de territoriale integriteit van het land te herstellen," citeerden de agentschappen Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov.

Tekenen van vrede
"Poetin merkte ook op dat in de straten van Damascus de tekenen van hoe de vrede is hersteld, met het blote oog is te zien", aldus Peskov. "De Syrische president heeft waardering uitgesproken voor de hulp van Rusland en het Russische leger in de strijd tegen het terrorisme en het herstel van het vreedzame leven in Syrië," zei hij.

Poetin zou nog meer plaatsen bezoeken, zei Peskov, zonder verdere details te verstrekken. De Russische leider zou woensdag in Turkije een gaspijpleiding inhuldigen met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

© ANP 2020
damascus
interfax
rusland
syrië
bashar al-assad
vladimir poetin
recep tayyip erdoğan
latakia
turkije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi