Activiste die online campagne tegen kanker startte overleden

marokko
0
8 jan 16:19
De sociale mediacampagne die Bouziane met andere activisten in de eerste week van december 2019 lanceerden kon rekenen op heel veel steun

Rajaa Bouziane, één van de activisten die de sociale mediacampagne voor kankerpatiënten lanceerde, is afgelopen zaterdag overleden. Het tragische nieuws werd op Facebook gedeeld.

De patiënten, die zichzelf 'strijders' noemen, deelden foto's en video's van zichzelf met de hashtag van de campagne 'Mabghinach nmouto bsaratan' (we willen niet sterven aan kanker).  De campagne beoogt de gezondheidszorg voor kankerpatiënten in Marokkaanse ziekenhuizen te verbeteren en roept op tot gratis behandeling. In de video's vertellen ze over hun worsteling met Marokkaanse ziekenhuizen en klagen ze over de gebrekkige faciliteiten en de hoge kosten van de kankerbehandeling.

De campagne ontving veel medeleven en solidariteit van het grote publiek, waaronder veel prominenten, academici en politici. Academicus Omar Cherkaoui bereidde een petitie voor waarin de regering werd gevraagd om ​​een kankerbestrijdingsfonds op te richten door middel van een wijziging van de 2020-financieringswet.

Enkele weken na de start van de campagne startte het ministerie van Volksgezondheid een initiatief om kinderen jonger dan vijf jaar gratis kankerbehandeling aan te bieden bij alle gezondheidsinstellingen en openbare ziekenhuizen in Marokko.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
gezondheidszorg
kankerpatienten
kankerfonds
kanker
ziekenhuis
campagne
bouziane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi