Alle inzittenden Oekraïense Boeing dood na crash

buitenland
0
8 jan '20
Een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines is enkele minuten na vertrek vanaf de luchthaven van de Iraanse hoofdstad Teheran neergestort.

Alle 176 inzittenden zijn dood. De Oekraïense president Volodimir Zelenski, die vanwege de vliegramp een bezoek aan Oman afbreekt, laat weten dat het om 167 passagiers gaat en negen bemanningsleden. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend. Het vliegtuig met bestemming de Oekraïense hoofdstad Kiev zou bij opstijgen technische problemen hebben gehad. Gemeld wordt dat op de plaats waar het vliegtuig neerstortte een hevige brand woedde.

Het ongeluk lijkt geen verband te houden met de spanning tussen Iran en de Verenigde Staten. Iran vuurde eerder in de nacht van dinsdag op woensdag tussen de 10 en 15 raketten af op Amerikaanse militaire doelen in Irak.

Het ongeluk met het pas drie jaar oude toestel is een nieuwe tegenslag voor de toch al geplaagde vliegtuigbouwer Boeing. Alle toestellen van het nieuwe type 737 MAX staan sinds maart 2019 aan de grond na twee fatale crashes binnen een half jaar. Een systeem dat het vliegtuig recht moest houden, maar juist ingreep terwijl piloten nog aan het opstijgen waren, was de belangrijkste oorzaak. Het is nog altijd onduidelijk wanneer de 737 MAX weer mag vliegen.

© ANP 2020
ukraine international airlines
vlucht 752
iran
teheran
oman
volodymyr zelensky
verenigde staten
oekraïne
boeing
irak
kiev
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi