Marrakech sluit 12 waterpijpcafés na nieuwjaarsbrand Tanger

marokko
0
10 jan 11:32
De sluitingen zijn een gevolg van grove veiligheidsschendingen op oudejaarsnacht.

Autoriteiten in Marrakech hebben dinsdag 12 waterpijpcafés gesloten in het populaire Gueliz-district. De sluitingen zijn een gevolg van grove veiligheidsschendingen op oudejaarsnacht. In Tanger vielen zelfs twee dodelijke slachtoffers nadat brand uitbrak in het populaire café 'O75 Paris'.

Tien horecagelegenheden zijn gesloten voor een periode van 15 tot 60 dagen. Twee cafés zijn permanent gesloten. Autoriteiten hebben inventaris in beslag genomen die volgens de handhavers niet voldoen aan de veiligheidsnormen.

De shishalounges zijn in Marokko een doorn in het oog van lokale autoriteiten. Omwonenden van de cafés klagen over stank-, en geluidsoverlast. Ook zouden de cafés zich niet houden aan de wettelijke openingstijden en worden minderjarigen niet geweerd. De cafés trekken volgens omwonenden ook prostituees, drugsdealers en andere criminelen aan.

Het gebruik van de waterpijp lijdt ook tot onveilige situaties, onder meer door het verhoogde risico op brandgevaar. Ook zou het gebruiken lijden tot gezondheidsklachten. Het gebrek aan regelgeving betekent dat handhavers dweilen met de kraan open.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
marrakech
waterpijp
gueliz
horeca
cafe
sluiting
shisha
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi