Zwitserse miljonair doneert € 2 miljoen aan dakloze kinderen in Marokko (video)

marokko
5
10 jan '20
De zakenman woont al langer dan 10 jaar in Marrakech waar hij rust heeft gevonden nadat hij zijn fortuin in Zwitserland had achtergelaten.

De Zwitserse zakenman Hansjorg Huber heeft de helft van zijn fortuin geschonken aan de hulporganisatie 'Children of the Atlas Association' om onderdak te bieden aan 100 verlaten kinderen in Tahanaout, een dorpje zo'n 35 kilometer ten zuiden van Marrakech.

De hulporganisatie maakte een korte documentaire waarin de accommodaties in Tahanoput in beeld werden gebracht. In de woningen verblijven meer dan 100 verlaten kinderen.

"We moeten deze kinderen redden. Het heeft me € 2 miljoen gekost. Het is de helft van wat ik bezit. Ik heb mijn drie zonen hierheen laten komen en verteld dat hun vader een andere betekenis zal geven aan de helft van hun erfenis. Ik heb hier met veel plezier € 2 miljoen uitgegeven", zegt Huber in de video.

Huber is geboren in het Zwitserse Zurich maar woont al langer dan 10 jaar in Marrakech. "Ik heb mijn 'materieel fortuin' in Zwitserland achtergelaten om hier 'immateriële waarden' te vinden", zegt Huber. Huber bouwde een klein dorp in Tahanaout om verlaten kinderen te helpen en te voorzien van basisbehoeftes als voeding, onderdak en kleding.

"Ik ben Zwitsers, maar het enige dat ik nog uit Zwitserland heb, is het kruisje op mijn hoed. Mijn hart is Marokkaans", aldus Huber. "Ik heb dit dorp hier gebouwd en ik vraag u en mensen die bezoeken om ook mee te helpen."

"Sinds ik ben begonnen met het helpen van deze kinderen, ben ik de gelukkigste man op aarde, ik werd vader van 100 kinderen!"

© MAROKKO.NL 2020
marokko
tahanaout
zwitserland
miljonair
hansjorg huber
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi