Marokko wil passagiersstroom verhogen naar 60 miljoen in 2025

marokko
5
11 jan 10:13
De Marokkaanse luchthavenautoriteit wil de capaciteit van luchthavens vergroten naarmate het aantal passagiers dat aankomt in Marokko blijft toenemen.

De 18 internationale luchthavens van Marokko hebben momenteel de capaciteit om ongeveer 40 miljoen passagiers te verwerken. Veel meer dan het totale aantal passagiers van 25 miljoen in 2019.

Maar met elke maand nieuwe vluchten naar Marokko, hoopt de luchthavenautoriteit (ONDA) tegen het jaar 2025 de capaciteit van de luchthavens te verhogen naar 60 miljoen vliegtuigpassagiers, meldt nieuwsdienst Medias24.

In 2019 heeft ONDA de capaciteit van de drukste luchthaven van het land, Mohammed V International Airport in Casablanca, drastisch verhoogd van 7 miljoen naar 14 miljoen passagiers. De nieuwe terminal van de luchthaven was hard nodig want slechts enkele dagen voor het einde van het jaar noteerde Casablanca zijn 10 miljoenste vliegtuigpassagier van het jaar. Een nieuw record. Ook de Al Massira luchthaven in Agadir brak haar eigen record.

Gemiddeld neemt het aantal vliegtuigpassagiers in Marokko elk jaar met circa 16% toe, waardoor voortdurende capaciteitsopbouw noodzaakzakelijk is. Samen met Casablanca, waren de vliegvelden van Marrakech (6 miljoen passagiers), Agadir (2 miljoen passagiers) en Rabat (1 miljoen passagiers) goed voor bijna 80% van de aankomsten van vliegtuigpassagiers in Marokko in 2019.

In september 2019 heeft de Marokkaanse douane een eind gemaakt aan het het invullen van het douaneformulier voor reizigers. De verandering was onderdeel van de plannen om de efficiëntie op Marokkaanse luchthavens te verhogen door de toenemende stijging in het verkeer.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
onda
luchthaven
passagiers
luchtverkeer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi