Polisario blokkeert doorgang deelnemers Africa Eco Race (video)

buitenland
0
13 jan 18:39
Het Polisario Front heeft maandag de doorgang geblokkeerd voor deelnemers aan de 12e Africa Eco Race
Het incident gebeurde maandag bij de grensovergang bij Guergarat, die Marokko met Mauritanië verbindt. De wegblokkades komen ondanks de waarschuwing van VN-hoofd Antonio Guterres richting Polisario na dreigementen van de separatisten actie te ondernemen tegen de organisatie en de deelnemers van de Monaco-Dakar rally.


De afgescheiden groepering waarschuwde dat het "resoluut" zal reageren op acties die erop gericht zijn de "integriteit van de Westelijke Sahara te ondermijnen." De topfunctionaris van de VN waarschuwde voor elke actie die "een verandering in de status quo van de buffer zone zou kunnen inhouden", en herhaalde de toezegging van de VN om de partijen te steunen bij het bereiken van een "rechtvaardige, duurzame en wederzijds aanvaardbare politieke oplossing" voor het conflict in Westelijke Sahara.

Het is niet de eerste keer dat het Polisario-front de doorgang van rallydeelnemers dreigt te belemmeren. In januari 2019 herhaalde de groep bedreigingen om de Monaco-Dakar rally te verstoren. De separatisten ondernamen in januari 2018 dezelfde actie. Toen werden twee rally-deelnemers de doorgang geblokkeerd.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
guergarat
sahara
polisario
africa eco race
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
gevangenis
botolapro
frankrijk
vught
zutphen
amsterdam
staatsliedenbuurt
syrië
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
caf
marrakech
daesh
mohammed vi