Politieagent aangehouden voor betrokkenheid 'Hamza-mon-bb'

buitenland
1
14 jan 11:07
De Marokkaanse politie heeft een zesde verdachte gearresteerd in het 'Hamza-mon-bb' chantage-schandaal
De autoriteiten hebben een politieagent gearresteerd voor het lekken van informatie aan Aicha Ayach, een Marokkaanse vlogster en influencer die in de VAE woont. De politieman was werkzaam in Casablanca en stond in direct contact met Ayach. Hij beweert dat hij het telefoonnummer van Ayach had vanwege zijn werk en het onderzoek naar de Hamza-mon-bb affaire, en ontkende verder elke andere relatie met de vlogster.

Dat vertelde mensenrechtenactivist Mohamed El Madimi aan nieuwsdienst Morocco World News (MWN). El Madimi, die naar eigen zeggen ook slachtoffer is van de Hamza-mon-bb berichten, leidt een collectieve rechtszaak aangespannen door het nationale mensenrechtencentrum in Marrakech.

'Hamza mon bb'
De politie heeftmeer dan 70 klachten ontvangen naar aanleiding van berichten van 'Hamza mon bb', onder meer van de Marokkaanse zangeres Saida Charaf. Slachtoffers van de Hamza-mon-bb-affaire beschuldigen Ayach van directe betrokkenheid bij de zaak. Ook vriendinnen van Ayach, de Marokkaanse zangeres Dounia Batma en zus Ibtissam Batma staat onder verdenking van betrokkenheid.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
hamza-mon-bb
chantage
laster
smaad
politieagent
aicha ayach
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
wuhan
transfer talks
hubei
saoedi-arabië
duitsland
geruchtenmolen
botolapro
syrië
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
marrakech
caf
daesh
mohammed vi