Abdullah herhaalt vrees voor nieuw geweld in Midden-Oosten

buitenland
0
15 jan 13:03
Meer chaos en oorlog dreigen in het Midden-Oosten, met gevolgen voor de wereldeconomie en heropleving van terrorisme wereldwijd.
Die waarschuwing gaf koning Abdullah van Jordanië woensdag af in een toespraak in het Europees Parlement. De vorst sprak maandag ook al over zijn vrees in een interview met France 24. De oorlog in Syrië is verre van voorbij en Irak kan terugvallen in een nieuw conflict, sprak het staatshoofd woensdag in Straatsburg. Terreurgroep Daesh kan daar volgens hem opnieuw de kop opsteken.

Wat als in Libië een oorlog uitbreekt en de staat uit elkaar valt; wat als Arabische regeringen jongeren geen baan kunnen bieden?, vroeg de koning zich af. "Dat kunnen we ons niet veroorloven. "Een meer vreedzame wereld is onmogelijk zonder vrede in het Midden-Oosten." Hij herhaalde de noodzaak dat Israël en de Palestijnen vrede sluiten.

De geschetste scenario’s kunnen tot "talloze tragedies" leiden, aldus Abdullah, die wel optimisme over de mensheid uitsprak. Hij pleitte voor leiderschap. "Dat vereist reflectie, wijsheid en een langetermijnvisie."
© ANP 2020
libië
terrorisme
daesh
syrië
irak
israël
jordanie
koning abdullah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer talks
afc ajax
keuken kampioen divisie
gevangenis
frankrijk
khalifa haftar
libië
botolapro
reda kharchouch
geruchtenmolen
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
caf
marrakech
daesh
mohammed vi