VN roept buitenlandse troepen op tot vertrek uit Libië

buitenland
9
18 jan 12:22
De speciale VN-gezant voor Libië heeft buitenlandse troepen opgeroepen het land te verlaten.
Zijn oproep komt een dag voor het begin van het vredesoverleg in Berlijn, dat een einde moet maken aan de burgeroorlog die het land teistert. VN-gezant Ghassan Salamé zegt zaterdag in de Arabische krant Al-Sharq al-Awsat dat de terugtrekking van buitenlandse troepen "om het even van welke nationaliteit" onderdeel uitmaakt van het veiligheidsplan. Ook wil hij de illegale wapenimport in het land bestrijden.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de Europese landen zaterdag opgeroepen zijn pogingen te ondersteunen om het conflict te beëindigen, in samenspraak met de internationaal erkende regering van premier Fayez al-Sarraj. In een column die gepubliceerd is op de website Politico schrijft Erdogan dat Turkije Libische regeringstroepen wil trainen om terrorisme, mensensmokkel en andere bedreigingen van de internationale veiligheid te bestrijden. Hij is bang dat anders Daesh en andere terreurgroepen daar vaste voet aan de grond krijgen.

Premier al-Sarraj en krijgsheer Khalifa Haftar, die heerst in het oosten van Libië, worden beiden op de vredesconferentie verwacht.
© ANP 2020
turkije
verenigde naties
libië
recep tayyip erdoğan
fayez al-sarraj
khalifa haftar1
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
duitsland
hanau
coronavirus
china
tobias rathjen
frankfurt
terrorisme
moskee
moslimhaat
afc ajax
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi