'Amsterdamse crimineel Khalid J. opgepakt in Dubai'

algemeen
0
19 jan 11:17
De Amsterdamse crimineel Khalid J. (35) is volgens betrouwbare bronnen gearresteerd in Dubai, meldt Het Parool. Hij wordt al jaren gelinkt aan onderwereldmoorden.
Het Openbaar Ministerie laat desgevraagd weten "echt geen mededelingen" over de zaak te doen. Volgens de krant beschuldigt justitie hem van lidmaatschap van een criminele organisatie die liquidaties liet plegen. Khalid J., uit Amsterdam-Zuid, wordt vervolgd in een groot proces waarin tien veelal beruchte Amsterdamse criminelen terecht zullen staan voor betrokkenheid bij dat moordcommando. Hij zou in elk geval van 1 december 2013 tot eind 2014 een belangrijke rol hebben gespeeld in de groep, schrijft Het Parool. J. zou alleen zijn aangeklaagd als lid van de organisatie, niet voor concrete liquidaties.

Khalid J. wordt gerekend tot 'het middenkader’ van de groep rond de Chileense Amsterdammer Richard R., alias 'Rico de Chileen’. Tot die in mei 2014 werd geliquideerd, was J. een secondant van Gwenette Martha, meldt de krant.

In Dubai werd half december topcrimineel Ridouan Taghi opgepakt. Die is samen met zijn vermeende rechterhand Said Razoukki hoofdverdachte in het grote liquidatieproces Marengo.
© ANP 2020
khalid j
ridouan taghi
mocromaffia
marengo
dubai
gwenette martha
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi