Stel gearresteerd voor verminken geslachtsdelen 7-jarige dochter

buitenland
5
21 jan 21:12
Het echtpaar zegt dat ze de geslachtsdelen van het jonge kind hebben verbrand om te voorkomen dat ze over haar "geslachtsdelen zou wrijven".
De politie in Taroudant, zo'n 80 kilometer ten oosten van Agadir, heeft maandag een stel gearresteerd dat ervan wordt verdacht hun 7-jarige dochter te hebben mishandeld door haar lichaam bloot te stellen aan tweedegraads brandwonden.

De aanhouding volgde na klachten van omwonenden. Buren hoorden het geschreeuw van het slachtoffertje en alarmeerden de hulpdiensten, meldt dagblad Al Akhbar.

Het stel heeft naar verluidt gedurende een periode van enkele maanden een metalen spies gebruikt om de geslachtsdelen van hun dochter te verbranden. Medische behandeling van het slachtoffertje heeft een vaginale infectie aan het licht gebracht, alsook tweedegraads brandwonden aan de ledematen en geslachtsdelen, meldt de nationale veiligheidsdienst DGSN in een verklaring.

De vader verkeert nog steeds in politiehechtenis. De moeder is inmiddels op borgtocht vrij, aldus de verklaring van DGSN.

Volgens het Marokkaanse wetboek van strafrecht riskeert het paar en gevangenisstraf van 10 tot 40 jaar, afhankelijk van de ernst van het lichamelijke letsel van het slachtoffer.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
taroudant
kindermishandeling
verminking
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
duitsland
italië
lombardije
afc ajax
thierry baudet
tweede kamer
immigratie
marrakech
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
transfer talks
mohammed vi