Vier verdachten uitbraakpoging Zutphen langer vast

algemeen
1
22 jan 15:33
De vier mannen die zondag zijn aangehouden in verband met een mogelijke uitbraakpoging uit de gevangenis in Zutphen, moeten nog veertien dagen in de cel blijven.
De rechter-commissaris heeft hun voorarrest woensdag verlengd. Omdat de vier nog in beperkingen zitten en alleen contact mogen hebben met hun advocaat, doet het Openbaar Ministerie verder geen mededelingen. De vier zijn tussen de twintig en dertig jaar en wonen niet in Nederland, heeft de politie bekendgemaakt. Volgens diverse media hebben ze de Franse nationaliteit en een Noord-Afrikaanse achtergrond.

Helikopter
Waarschijnlijk was het de bedoeling de tot levenslange celstraf veroordeelde Omar L. te bevrijden. Hij is dezelfde dag overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Op het terrein van de gevangenis stond zondagochtend een busje in brand. Meerdere personen wilden het complex binnendringen. Toen dit niet lukte, gingen ze er met een auto vandoor. Uiteindelijk kon de politie na een zoektocht, waarbij een helikopter werd ingezet, vier mannen aanhouden. Drie van hen werden op de N813 bij Wehl opgepakt en een bij Zevenaar.
© ANP 2020
staatsliedenbuurt
amsterdam
zutphen
vught
ontsnapping
gevangenis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
transfer talks
hubei
premier league
afc ajax
moskee
tweede kamer
frankrijk
chelsea fc
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
caf
syrië
hakim ziyech
palestina
mohammed vi