Gevluchte Marokkaanse gevangene stuurt kaartje vanuit Thailand naar gevangenis

algemeen
9
22 jan 11:03
De gevangenisdirectie kreeg een postkaartje van hem: "Groeten uit Thailand!", stond erop. In de envelop zat ook zijn gevangenisbadge.
Crimineel Oualid Sekkaki, die 19 december ontsnapte uit de gevangenis in het Belgische Turnhout, lijkt naar Azië te zijn gevlucht. Sekkaki ontsnapte wellicht omdat hij vreesde dat hij zou worden uitgeleverd aan Marokko. 

De 26-jarige Oualid Sekkaki ontsnapte door met enkele medegevangenen over een muur te klimmen. Hij knipte kabels van 10.000 volt door en liet zich via touwen naar beneden zakken. Drie gevluchte medegevangenen werden enkele uren later opgepakt in de buurt. Een vierde gevangene werd begin januari gepakt in Nederland. Van Sekkaki ontbrak nog elk spoor. 

Totdat maandag een aangetekende brief bij de gevangenis werd afgeleverd. "De brief was aan de drie directeurs gericht. In de enveloppe zaten zijn gevangenisbadge en een postkaartje met daarop 'Groeten uit Thailand'", vertelt een cipier. De gevangenisdirectie bracht meteen de politie op de hoogte. 

Ontsnappingskoning
Oualid Sekkaki is de broer van 'ontsnappingskoning' Ashraf Sekkaki, een veroordeelde crimineel met onder meer gewapende overvallen, carjackings en kidnappings op zijn kerfstok. Hij raakte vooral bekend na een spectaculaire ontsnapping uit de gevangenis van Brugge in 2009, met een helikopter die touwen liet landen op de binnenplaats van de gevangenis. Hij werd weer gepakt, maar slaagde er een jaar later weer in te ontsnappen uit een gevangenis in Marokko. Ook toen werd hij weer gepakt. Ashraf Sekkaki zit nog vast in Marokko.
© MAROKKO.NL 2020
belgie
turnhout
gevangenis
ontsnapt
thailand
oualid sekkaki
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
transfer talks
hubei
premier league
afc ajax
moskee
tweede kamer
frankrijk
chelsea fc
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
caf
syrië
hakim ziyech
palestina
mohammed vi