Spaanse NGO hekelt weigering Marokkaanse lesbienne bij opvangcentrum

buitenland
0
22 jan 19:30
De vereniging Prodein de Melilla heeft maandag de afwijzing van een jonge Marokkaanse lesbienne uit het migrantencentrum (CETI) aan de kaak gesteld.
Tevens houdt de NGO het migrantencentrum verantwoordelijk voor de mishandeling die de vrouw zou hebben geleden nadat ze noodgedwongen op straat moest slapen, meldt persbureau Europa Press.

De vrouw werd vrijdag met een mes op straat aangevallen en raakte gewond aan haar handen toen ze zichzelf probeerde te verweren tegen de messteken. "De jonge vrouw verbannen uit de CETI in Melilla (...) slaapt op straat, waar ze het slachtoffer is geworden van verschillende aanvallen omdat ze niet heeft toegegeven aan seksuele avances", zei de voorzitter van de Prodein-vereniging, José Palazón.


“Rachida (een fictieve naam) heeft geen garantie dat ze, eenmaal teruggestuurd naar haar land (Marokko), geen ernstige gevolgen zal ondervinden. CETI-agenten en de nationale politie weten dit heel goed; de politie weet het ook", voegde Palazón toe.

Palazón zegt dat de jonge vrouw op 16-jarige leeftijd haar ouderlijk huis ontvluchtte nadat haar vader haar wilde uithuwelijken aan een 50-jarige man. Ook zou haar vader haar hebben opgesloten om haar homoseksualiteit te behandelen. Nadat ze de volwassen leeftijd bereikte vertrok ze naar Melilla om vanwege haar seksuele geaardheid asiel te zoeken in Spanje.
© MAROKKO.NL 2020
spanje
melilla
asiel
opvangcentrum
ceti
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
transfer talks
hubei
premier league
afc ajax
moskee
tweede kamer
frankrijk
chelsea fc
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
caf
syrië
hakim ziyech
palestina
mohammed vi