WHO: nog te vroeg voor uitroepen noodsituatie rond coronavirus

buitenland
2
23 jan 20:28
De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) vindt het nog te vroeg om de uitbraak van het coronavirus uit te roepen tot internationale noodsituatie.
Die conclusie trok de organisatie na een spoedvergadering van twee dagen. Het virus, dat voor het eerst werd vastgesteld in de Chinese stad Wuhan, heeft inmiddels in China aan achttien mensen het leven gekost. In diverse andere landen zoals de VS, Thailand, Taiwan en Vietnam zijn ook gevallen ontdekt.

Volgens topman Tedros Adhanom Ghebreyesus van de WHO waren de leden van het comité dat over het coronavirus vergaderde niet unaniem in hun mening over de uitbraak. "Vergis je niet: het is een noodsituatie voor China, maar het is nog geen wereldwijde noodsituatie voor de gezondheid. Maar dat kan het worden."

Passende maatregelen
Tedros verklaarde dat de maatregelen die China heeft genomen tegen verdere uitbreiding van het virus passend zijn. In de provincie Hubei is in Wuhan en vier andere steden het openbaar vervoer stilgelegd. In landen als VS, Egypte, Turkije en Iran screenen de autoriteiten vliegtuigpassagiers uit China.

De Franse luchtvaartmaatschappij Air France stopt voorlopig met directe vluchten op Wuhan. Donderdag kwam de laatste vlucht vanuit de Chinese stad aan in Parijs.
© MAROKKO.NL 2020
verenigde naties
china
hubei
wuhan
vietnam
taiwan
thailand
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
duitsland
hanau
coronavirus
frankfurt
terrorisme
tobias rathjen
china
moskee
shishalounge
koerden
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi