'Een op vijf Duitsers: te veel aandacht voor Holocaust'

buitenland
15
25 jan 17:05
Een op de vijf in Duitsland vindt dat de Holocaust een te grote rol speelt in de Duitse herdenkingscultuur.
 Dat meldt het Duitse persbureau DPA op basis van een representatief onderzoek dat het heeft laten doen door onderzoeksinstituut YouGov. Van de ondervraagden oordeelt 22 procent dat de herdenking van de Holocaust te veel ruimte in beslag neemt in vergelijking met andere onderwerpen. Anderzijds vindt 24 procent ook dat de herdenking moet worden uitgebreid. 45 procent is van mening dat de manier waarop ermee wordt omgegaan precies goed is.

Vicevoorzitter Eva Högl van de parlementsfractie van de sociaaldemocratische SPD maakt zich zorgen over de cijfers. Duitsland heeft een "historische verantwoordelijkheid" om de "wrede daden van de Duitsers" tijdens de Holocaust te herdenken, zei ze. Het parlementslid Stephan Thomae van de liberale FPD waarschuwde: "De herinnering aan de Holocaust is belangrijk, de moord op miljoenen Joden mag niet worden vergeten."

Maandag is het 75 jaar geleden dat het naziconcentratiekamp Auschwitz werd bevrijd door de Russen. Minstens 1,1 miljoen mensen werden er vermoord, vooral Joden.
© ANP 2020
duitsland
auschwitz
concentratiekamp
onderzoeksinstituut
yougov
holocaust
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
duitsland
italië
lombardije
afc ajax
thierry baudet
tweede kamer
immigratie
marrakech
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
transfer talks
mohammed vi