Nog steeds mensen in Turkije levend onder puin vandaan gehaald

buitenland
1
26 jan '20
Reddingswerkers in Turkije halen nog steeds mensen levend onder het puin van gebouwen die zijn ingestort bij de zware aardbeving van vrijdag.

Alleen zondag zijn al 45 mensen gered. Zo haalden de hulpdiensten een 35-jarige vrouw en haar babydochter levend uit het puin van een ingestort gebouw. De twee zaten 28 uur vast nadat het gebouw vrijdagavond instortte in de plaats Elazig. Er wordt nog steeds met man en macht gezocht naar andere overlevenden. Een groot gevaar is de kou. Het is enkele graden onder het vriespunt in het gebied.

Het dodental is opgelopen tot 35. Er zijn zeker 1600 mensen gewond geraakt volgens de rampenbestrijdingsdienst van Turkije. Er liggen nog 104 mensen in het ziekenhuis, maar niemand van hen verkeert nog in levensgevaar.

Instortingsgevaar
President Erdogan heeft zaterdag een bezoek gebracht aan het rampgebied. De autoriteiten waarschuwen bewoners nog niet terug te keren naar hun huizen vanwege instortingsgevaar.

De aardbeving had een kracht van 6,8. Het epicentrum bevond zich in het district Sivrice in de provincie Elazig dat 550 kilometer ten oosten van de hoofdstad Ankara ligt.

Ook in naburige provincies en buurlanden Syrië en Georgië werd de beving gevoeld. Sinds de beving zijn er 700 naschokken geweest.

© ANP 2020
elazığ
turkije
recep tayyip erdoğan
ankara
georgië
syrië
aardbeving
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi