Marokkaanse politie zoekt Chinees stel na bezoek ziekenhuis

buitenland
6
26 jan 22:33
Het ziekenhuispersoneel schakelde de autoriteiten in nadat het koppel het ziekenhuis onder verdachte omstandigheden verliet.
Een Chinees stel bezocht zaterdag een regionaal ziekenhuis in Midelt (Midden-Marokko) nadat de vrouw symptomen van verkoudheid en griep vertoonde. Het stel verliet echter het ziekenhuis voordat de artsen het medische onderzoek konden voltooien, meldt nieuwsdienst Hespress.

Artsen besloten de autoriteiten in te schakelen, die daarop een ​​nationaal aanhoudingsbevel uitvaardigden tegen het Chinese echtpaar. Volgens het ministerie van volksgezondheid zijn er in Marokko geen gevallen van besmetting bekend. Autoriteiten zijn zaterdag begonnen met het preventief screenen op het coronavirus op Internationale luchthavens.

Het coronavirus heeft in China zeker 56 levens geëist. Volgens de Chinese staatsmedia wordt er alles aan gedaan om middelen en experts in ziekenhuizen te krijgen om het virus aan te pakken.

In andere landen zoals Japan, de VS, Thailand, Frankrijk, Vietnam en Saoedi-Arabië zijn gevallen van het virus ontdekt. Wereldwijd zijn er zo'n 2.000 mensen besmet. In meerdere landen screenen de autoriteiten vliegtuigpassagiers uit China, meerdere luchtvaartmaatschappijen vliegen voorlopig niet op Wuhan.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
midelt
china
ziekenhuis
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
duitsland
hanau
coronavirus
frankfurt
terrorisme
tobias rathjen
china
moskee
shishalounge
koerden
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
palestina
mohammed vi