Van der Vaart over Ziyech: 'De dirigent is er niet, die ballen krijgen ze dan niet'

sport
0
27 jan 12:07
Dat Hakim Ziyech er als gevolg van een kuitblessure voorlopig uit ligt, dat viel Ajax bij FC Groningen enorm rauw op hun dak.
Het was het eerste competitieaffiche waar trainer Erik ten Hag en co. zich zonder de Marokkaans A-international aan moesten wagen. En dat het dan minder loopt, dat onderstreepte Rafael van der Vaart zondagavond bij NOS Studio Voetbal. De clubicoon én tevens begenadigd Oranje-international kon maar weinig positiefs ontdekken in de uiteindelijk met 2-1 verloren 'clash' in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Creativiteit ontbrak, spelinzicht was schaars en dus schortte het ook aan voldoende offensieve impulsen aan de kant van de Amsterdammers. Volgens Van der Vaart onlosmakelijk verbonden met de afwezigheid van de man die nog tot uiterlijk medio 2022 vastligt in de Johan Cruijff ArenA. 

'Dan is het ook makkelijk om te zeggen dat Ziyech ze beter maakt'
Waar de inmiddels 36-jarige oud-prof zich het meeste aan stoorde waren de slordigheden die in het spel van Ajax slopen, met daar bovenop het weinig attractieve spel: ,,Gravenberch die dan een paar foutjes maakt, maar hier dan ook weer achteraan sjokt. Ook niet met het besef dat hij z'n fout koste wat het kost wil herstellen. En dan dit soort ballen, dan is het ook makkelijk om te zeggen dat Ziyech ze beter maakt, maar moet je zien! Ze stonden allemaal op één lijn, niemand die doorschuift naar de tien-positie. De dirigent is er niet, dan krijgt bijvoorbeeld Promes de ballen niet die hij vorige week wel in de voeten gespeeld kreeg.''

Hoe lang het jeugdproduct van sc Heerenveen er exact uit ligt blijft onduidelijk. Wel liet zijn werkgever doorschemeren het in ieder geval 'een aantal weken' zonder zijn diensten te moeten stellen. 

Overall-statistieken Hakim Ziyech (seizoen 2019/2020):
- Eredivisie: 18 optredens, 6 doelpunten én 13 assists
- UEFA Champions League (hoofdtoernooi): 2 doelpunten én 5 assists
- UEFA Champions League (kwalificatie): 4 optredens, 3 assists
- Johan Cruijff Schaal: 1 optreden, zonder productiviteit

Photocredit: ANP

© Redactie 2020
marokko
atlasleeuwen
hakim ziyech
afc ajax
eredivisie
fc groningen
nederlaag
rafael van der vaart
nos
studio voetbal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
transfer talks
hubei
premier league
afc ajax
moskee
tweede kamer
frankrijk
chelsea fc
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
caf
syrië
hakim ziyech
palestina
mohammed vi