Marokko vernietigde 17.500 ton voedsel in 2019

buitenland
1
27 jan 19:31
ONSSA heeft in 2019 meer dan 8 miljoen ton geïmporteerd voedsel geïnspecteerd.
Dat staat te lezen in het jaarverslag van de Marokkaanse nationale voedingswarenautoriteit (ONSSA). Meer 13 miljoen ton voedsel werd onderzocht, waarvan ruim 17.500 ton niet aan de officiële normen voldeed en daardoor ongeschikt werd bevonden.

Van de afgekeurde producten werd het meest ongeschikt bevonden omdat deze niet voldeden aan de bewaar- en opslagvoorwaarden, een onbekende oorsprong hadden, de houdbaarheidsdatum werd overschreden of niet voldeden aan etiketteringsnormen.

ONSSA heeft in 2019 meer dan 8 miljoen ton geïmporteerd voedsel geïnspecteerd. Daarvan heeft de Marokkaanse douane zo'n 11.300 ton niet-conforme producten teruggestuurd naar het land van herkomst.

De veterinaire diensten van ONSSA melden ook dat vrijwel alle geïmporteerde dieren in 2019 zijn geïnspecteerd, inclusief zo'n 61.000 stuks vee en meer dan 9 miljoen gevogelte per dag. Bovendien onderzocht het agentschap 4 miljoen ton veevoer. ONSSA inspecteerde meer dan 3 miljoen ton Marokkaanse voedingsproducten alvorens deze werden geëxporteerd.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
onssa
voedingswaren
consumptie
keuringsdienst
douane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
transfer talks
hubei
premier league
afc ajax
moskee
tweede kamer
frankrijk
chelsea fc
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
caf
syrië
hakim ziyech
palestina
mohammed vi