Saoedi-Arabië: 'Israëlische burgers nog steeds niet welkom'

algemeen
1
28 jan '20
Ondanks toestemming van Israëlische autoriteiten voor Israëliërs om Saoedi-Arabië te bezoeken, zijn Israëlische onderdanen voorlopig niet welkom in Saoedi-Arabië

Dat zei de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken maandag. "Wanneer een vredesakkoord wordt bereikt tussen de Palestijnen en de Israëli's, zal de kwestie van de betrokkenheid van Israël in zijn regionale omgeving op tafel liggen", zei Faisal bin Farhan tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Hij benadrukte het beleid van het Saoedische koninkrijk om geen banden met Israël te onderhouden en zei dat houders van het Israëlische paspoort nog steeds niet welkom zijn.

Op zondag ondertekende Aryeh Deri, de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken, een baanbrekend decreet waardoor Israëlische burgers officieel Saoedi-Arabië konden bezoeken om 'deel te nemen aan handelsbijeenkomsten of te zoeken naar investeringen'. De vrijwaring geldt voor bezoeken korter dan negen dagen en Israëlische moslims die een bedevaart naar Mekka wensen te maken.

De afgelopen maanden heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu verschillende keren gereageerd op de vooruitgang bij het normaliseren van de betrekkingen tussen Israël en de niet nader genoemde Arabische landen.

© MAROKKO.NL 2020
saoedi-arabië
palestina
israel
paspoort
aryeh deri
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?