Taroudant: 6 maanden cel voor leraar wegens kindermishandeling

buitenland
0
28 jan 12:09
De leraar gaf les op een school in Awrir in de provincie Taroudant
De rechtbank in Taroudant heeft een leraar veroordeelt tot een gevangenisstraf van tien maanden, waarvan vier voorwaardelijk, en een geldboete van 40.000 DH voor het mishandelen van één van zijn leerlingen. Het 8-jarige slachtoffer zou door de leraar zijn geslagen omdat ze haar huiswerk niet zou hebben gemaakt. 

De zaak kwam aan het licht nadat beelden van de 8-jarige Maryam door een mensenrechtenactivist op sociale netwerken werden gedeeld. Het Ministerie van Onderwijs startte daarop een onderzoek naar de onderwijzer.

De hele zaak is "opmerkelijk", zegt Hamid Jaafar, de advocaat van de leraar tegen nieuwsdienst Alyaoum24. De leraar heeft alle aantijgingen stellig ontkend en blijft volhardend beweren dat de stiefmoeder van het meisje verantwoordelijk is voor de blauwe plekken bij het kind.

Ook andere collega's van de leraar zweren bij zijn onschuld en reageerden woedend na de uitspraak van de rechter. "Dit is schandalig, de man is echt getalenteerd en een hele goede leraar. Moeten we voortaan bang zijn voor onze leerlingen? Zijn ze nu onze vijanden?", riep ze naar de aanwezige pers.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
taroudant
agadir
awrir
geweld
leraar
boujemaa bodhim
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
china
coronavirus
transfer talks
hubei
premier league
afc ajax
moskee
tweede kamer
frankrijk
chelsea fc
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
caf
syrië
hakim ziyech
palestina
mohammed vi