Preventiemaatregelen vliegveld Casablanca versterkt wegens coronavirus

marokko
1
29 jan '20
Het Mohammed V vliegveld in Casablanca heeft sinds dinsdag striktere maatregelen genomen om het coronavirus te detecteren bij reizigers uit China.

De maatregelen maken deel uit van het nationale plan van het ministerie van Volksgezondheid om alle bedreigingen voor de volksgezondheid te monitoren en proactief te reageren, meldt Mohamed Moussif, medisch hoofd van de luchthaven.

Het plan bestaat uit verschillende fasen, waarvan er één al begint voordat reizigers uit risicogebieden op de luchthaven landen. De stap is gericht op het signaleren van verdachte gevallen door cabinepersoneel. De bemanning informeert vervolgens de verkeerstoren over vermoedelijke gevallen van besmetting.

Luchthavenmedewerkers wijzen het vliegtuig vervolgens een plek op het landingsplatform toe uit de buurt van andere vliegtuigen om te voorkomen dat passagiers van andere vluchten zich vermengen. De derde fase houdt in dat vermoedelijk besmette passagiers door de medische dienst worden gemonitord totdat de incubatiefase is verlopen.

"In verdachte gevallen wordt de passagier naar een isolatieruimte begeleidt waar hij of zij door een gespecialiseerde arts kan worden onderzocht", legt Moussif uit. Als besmetting wordt bevestigd brengen de autoriteiten de zieke persoon naar een noodeenheid. Op de drie terminals van de luchthaven zijn vier gezondheidseenheden uitgerust met diagnostische apparatuur.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
casablanca
vliegveld mohammed vi
coronavirus
coronamaatregelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?