Demonstraties Gaza tegen annexatieplan Trump

buitenland
59
30 jan 11:14
Demonstranten gingen voor de derde achtereenvolgende dag de straat op tegen het controversiële plan van Trump en Netanyahu

Duizenden Palestijnen in de Gazastrook en bezette Westelijke Jordaanoever hebben zich donderdag verzameld in protesten tegen het vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump.

De demonstratie werd gehouden voor het kantoor van de coördinator van de Verenigde Naties (UNSCO), ten westen van Gaza. Aanwezigen hielden spandoeken vast waarop ze het Israëlisch-Amerikaans plan afkeurden en bevestigden de status van Jeruzalem als de hoofdstad van Palestina.

In de bezette Westelijke Jordaanoever werd een mars gehouden bij de noordelijke ingang van Ramallah en Al-Bireh. Het Israëlische bezettingsleger vuurde rubberen kogels en traangas af om het protest op te breken. Demonstranten reageerden met stenen en brandende autobanden. Getuigen meldden ook soortgelijke botsingen in de buurt van de stad Al-Khalil (Hebron), meldt persbureau Anadolu.

Dinsdag onthulden Trump en Netanyahu het omstreden en ongebalanceerde plan als oplossing voor het Israël-Palestina-conflict. Bij het samenstellen en aankondigen van het plan was geen Palestijnse vertegenwoordiging aanwezig. Het Trump/Netanyahu-annexatieplan vernietigt eenzijdig eerdere VN-resoluties inzake de Palestina-kwestie.

© Anadolu 2020
palestina
gaza
israel
deal of the century
verenigde staten
vredesplan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi