Halsema weigert fouten toe te geven inzake islamitische Haga Lyceum

algemeen
1
30 jan 15:13
De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema blijft achter de merkwaardige handelswijze staan van het stadsbestuur in de zaak rond het Islamitische Cornelius Haga Lyceum.

Ze zei dit tegen de gemeenteraad na vragen van diverse partijen na een recente uitspraak van de rechtbank, die oordeelde dat onderwijsminister Arie Slob ten onrechte het bestuur van de islamitische middelbare school heeft gedwongen op te stappen.

Halsema zegt dat is gekeken of de gemeente op de juiste manier heeft gehandeld, nadat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) aan de bel had getrokken na een bericht van inlichtingendienst AIVD. Die waarschuwde dat de schoolleiding banden zou hebben met extremistische figuren. De waakhond oordeelde recent nog dat de AIVD fouten heeft gemaakt.

De burgemeester zei niet te zien hoe dit anders had gemoeten en noemt het van groot belang ouders te informeren over de school. "Zodat ze over alle informatie beschikken om de juiste keus voor hun kind te maken. Ik vind het van groot belang dat ze dan ook de minder prettige informatie hebben."

© ANP/Marokko.nl 2020
cornelius hagay lyceum
femke halsema
arie slob
islamitisch onderwijs
gemeenteraad
onderwijsinspectie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi